קורונה: 5 סיבות לתקווה בזהירות

מניין ההרוגים עבור COVID-19 נמצא בעלייה, וכך גם מספר המקרים הכולל. בהקשר למגיפה עולמית זו, התחושה המוצפת על ידי כל המידע השלילי היא תגובה טבעית. אך החוקרים גם עובדים קשה על מנת להבין, לטפל ולמנוע את נגיף הקורונוי החדש. אנו בודקים כמה מהתוצאות שלהם.

נכון לאתמול, סך כל מקרי המוות כתוצאה מ-COVID-19 ברחבי העולם עלה על 10,000 .

נכון לעכשיו, המספר הכולל של מקרי COVID-19 שאושרו ברחבי העולם עומד על 244,000.

מספרים אלה יכולים לעורר אי שקט ודאגה.

אי אפשר להעריך בחשיבות של נקיטת אמצעי זהירות ולהישאר בטוחים במהלך מגיפה עולמית זו, אך מועיל גם להסתכל על כמה מחקרים מתעוררים העשויים לסלול את הדרך לטיפול ומניעה עתידית.

במאמר זה נאסוף כמה מהראיות הללו, שהופיעו לאחרונה בחדשות הרפואיות היום.

1. אמצעי בקרת זיהום עובדים

חוקרים בהונג קונג העריכו את ההשפעה של ההתפרצות על 43 בתי חולים ציבוריים שם.

המספרים מעודדים: בששת השבועות הראשונים מאז תחילת ההתפרצות, 413 עובדי שירותי הבריאות טיפלו ב 42 מקרים מאושרים של COVID-19. מבין העובדים הללו, 11 היו חשיפות בלתי מוגנות לנגיף הקורונוב החדש.

כתוצאה מיישום שיטות עבודה מומלצות לבקרת זיהום, איש מאנשי הבריאות לא נדבק בנגיף במהלך תקופת המחקר. יתר על כן, לא התרחשו זיהומים שנרכשו בבית חולים.

ד"ר וינסנט CC צ'נג, מהמחלקה למיקרוביולוגיה בבית החולים קווין מרי בהונג קונג, ועמיתיו מסיקים:

"אמצעי בקרה נאותים לבקרת זיהום בבתי חולים יכולים למנוע העברה של טיפול נגיף הקורונה החדש בקפידה בהיגיינת הידיים, חבישת מסכות כירורגיות בבית החולים ושימוש מתאים בציוד מגן אישי בטיפול בחולים הם אמצעי בקרת זיהומים עיקריים למניעת העברת הנגיף בבית החולים."

2. קבלת הנגיף עשויה להגן מפני הדבקה מחדש

מחקר המעורב בארבעה קופי רזוס מצא כי קבלנות הסארס-CoV-2 – הנגיף שגורם COVID-19 – מוגן מפני reinfections בעתיד.

המדענים זיהו מחדש שניים מארבעת הקופים עם הנגיף 28 יום לאחר הזיהום הראשוני.

החוקרים מדווחים כי בסך הכל "96 ספוגיות באף וברזל אנאלי נבדקו שליליות לאחר חשיפה מחודשת של SARS-CoV-2". המתות המתת חסד ונמק של אחד משני הקופים אישרו תוצאות אלה."

3. חיסון בבדיקה, יותר בעיצומו

החקר סביב חיסון נוקט כיום מקום לבדוק חיסון פוטנציאל סארס-CoV-2 בפעם הראשונה בבני אדם.

המוסדות הלאומיים לבריאות (NIH) מימנו את הניסוי, שמתקיים במכון לחקר הבריאות בקייזר פרמננטה וושינגטון בסיאטל.

בניסוי, 45 מתנדבים בריאים יקבלו חיסון המכיל קטע של קוד גנטי שהועתק מ- SARS-CoV-2. מכיוון שהחיסון אינו מכיל את SARS-CoV-2 בפועל, המשתתפים לא יפתחו COVID-19.

פקידי ממשל מזהירים כי יתכן שיעברו 12-18 חודשים לפני שהחיסון יגיע לשוק ומסבירים כי המטרה העיקרית של ניסוי הנוכחי היא לוודא כי אין תופעות לוואי חמורות.

עם זאת, מאמצים רבים אחרים נערכים למציאת חיסונים חדשים. במאמר זה עיצבה עורכת המחקר שלנו, ילה יווינגס-מרטין, דוקטורט, כמה פרויקטים שזיהו יעדים פוטנציאליים לחיסון וטיפול עבור SARS-CoV-2.

4. שיטה ישנה יכולה להילחם ב- COVID-19

רופאים יוכלו להשתמש בשיטה עתיקת ימים בשם "טיפול נוגדן סביל" פינוק COVID-19, מציע מחקר שמציע ב The Journal of Clinical Investigation .

החוקרים שכתבו את המאמר אומרים, "פריסת אפשרות זו אינה מצריכה מחקר או פיתוח", שכן השיטה קיימת מאז שנות השלושים.

השיטה כוללת איסוף דם מאדם שחלה בנגיף והחלים ממנו. באמצעות הסרום – החלק שמכיל נוגדנים נלחמים בזיהום – החוקרים מקווים שיוכלו להזריק אדם אחר, ובכך למנוע זיהום או לעזור לו להילחם.

5. מערכת החיסון שלנו עלולה להביס את הנגיף

מקרה חדש, המופיע בכתב העת Nature Medicine, מתעד את המקרה של חולה COVID-19 שהחלים מהמצב בתוך ימים ספורים.

המטופלת הייתה אישה בת 47 שחלתה בנגיף בווהאן, סין, והחוקרים בדקו את תגובתה החיסונית במאמץ להבין את החלמתה.

פרופ 'קתרין קדז'ירסקה, ראש המעבדה לתאי T אנושיים במחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה במכון דוהרטי במלבורן, אוסטרליה, ועמיתיה מצאו עלייה באימונוגלובולין G – סוג הנוגדן הנפוץ ביותר – בדגימות הדם של האישה . בנוסף, הם מצאו עלייה באימונוגלובולין M.

המדענים גילו גם מספר גבוה של תאי חיסון מרכזיים, כמו תאי T עוזרים מיוחדים, תאי T הרוצחים ותאי B, 7-9 יום לאחר הופעת הסימפטום.

אודות המאמן הבריאותי

שלום לכולם, כאן בטטת כורסא. אני אוהב לצפות בסדרות טלוויזיה ובסרטים טובים. באתר הזה תוכלו לקרוא ביקורות על רשימת הצפייה שלי. מוזמנים לעקוב :)

בדוק גם

מצות – האם זה בריא? עושים סדר לפני פסח

על פי הגורואים של תזונה טובה, מצה, למרות שהיא דקה בגלל היעדר לחות ובועות אוויר, …

כתיבת תגובה